Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies oraz klauzula informacyjna RODO

Data publikacji (aktualizacji): 25.05.2018

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Ela i Marcin Giżyccy właściciele bloga wikirose.pl
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – info@wikirose.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne ale niezbędne do zapisu na newsletter, przechowywane dane to Imię, adres email oraz adres IP

Zgodnie z ustawą z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, poz.1204 z późn. zm.), zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie, na wskazany adres poczty elektronicznej, informacji handlowej od wikirose.pl

Pliki cookies i kody facebooka
1. Administrator strony wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
2. Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w celach statystycznych, w celu śledzenia akcji podejmowanych przez Użytkownika w ramach Blogu, w celu prowadzenia działań re-marketingowych oraz w celu zapewnienia prawidłowego działania Blogu.
3. Administrator informuje Użytkownika, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. W takiej sytuacji, korzystanie z Blogu przez Użytkownika może być utrudnione.
4. Administrator wskazuje, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Sprzedawcę, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki internetowej, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego, z którego korzysta Użytkownik.
5. Jeśli użytkownik posiada konto na facebooku, może również otrzymywać spersonalizowane reklamy ponieważ używamy narzędzi oferowanych przez tą firmę aby personalizować reklamy.
6. Informujemy, że:
(a) strony trzecie mogą wykorzystywać pliki cookie, sygnały nawigacyjne i podobne technologie do gromadzenia lub odbierania informacji z witryny i innych miejsc w Internecie i używać ich do świadczenia usług pomiarów i kierowania reklam;
(b) zmieniając opcje w przeglądarce możesz zablokować tworzenie ciasteczek, wylogowując się z facebooka możesz zablokować kod facebooka;
(c) mechanizm umożliwiający użytkownikom dokonanie wyboru znajduje się na stronie www.aboutads.info/choices . Więcej na temat plików cookie (ciasteczek) można przeczytać na stronie http://wszystkoociasteczkach.pl . Więcej informacji na temat kodów facebooka znajdziesz na stronie https://www.facebook.com/business/a/facebook-pixel

Zastrzegam sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego czytelnika i użytkownika blogów, serwisów oraz newsletterów należących do mnie obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na tej stronie. Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/ użytkowników naszych serwisów i newsletterów. Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać serwisów, nie prenumerować list oraz nie nabywać produktów i usług oferowanych przeze nas.

Wyłączenie Odpowiedzialności

Wysyłane przez nas newslettery powstały po to aby pomagać czytelnikom zrozumieć zalety zdrowego stylu życia oraz rozwoju osobistego i zarządzania własnymi finansami. Mimo, że prezentujemy praktyczne rozwiązania, to nie są one jednakowo skuteczne dla wszystkich. Nie powinno się bezwarunkowo korzystać z wszystkiego, co zawarte jest w treści maili. Informacje i porady, które udostępniamy powinny być szczegółowo analizowane, porównywane z własnym przypadkiem, ewentualnie konfrontowane z innymi podobnymi publikacjami i dopiero, gdy będą one przedstawiały się jako odpowiednie w danym przypadku, wprowadzane w życie. Jeśli porady dotyczą zdrowia, powinny być one konsultowane z dobrym lekarzem, który ma doświadczenie i praktycznie potrafi doradzić w danym temacie.

Zawarte na naszych mailach informacje zawsze zgadzają się z naszą opinią i opinią właśnie są.

Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z tym co my uważamy za słuszne. Komentarze dodawane są za pomocą Disqus lub Facebooka, na których należy mieć konto i zaakceptować regulamin aby dołączyć do dyskusji.

Nie biorę na siebie odpowiedzialności za zamieszczone na blogu i w newsletterze reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładamy sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie możemy odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

Serwisy przeze nas stworzone mają jedynie pomóc w wyrobieniu Twojej własnej opinii w danym temacie. Zamieszczane artykuły mają charakter wyłącznie publicystyczny.

Nasz system newslettera hostowany i zabezpieczany jest przez zenbox.pl

W przypadku pytań proszę kontaktować się pod adresem info@wikirose.pl